Клітини крові
Клітини крові (суха кров і гемоглобін) в годівлі тварин і птиці Кров'яне борошно отримують шляхом висушування крові. Її поживна цінність дуже сильно залежить від температури висушування та умов зберігання. Так, при високих температурах сушіння (кров'яне борошно чорно-коричневого кольору) або при дуже вологому зберіганні (менше 900 г СВ кг, або ж з вологістю більше 10%) якість цього корму дуже сильно знижується (значно знижується вміст протеїну, а також його перетравність, збільшується вміст хвороботворних бактерій). Кров'яне борошно – чудове джерело протеїну для свиней і птиці, але її не можна застосовувати в якості єдиного білкового компонента, оскільки в ній міститься мало метіоніну і цистину, а також інших амінокислот. В якості орієнтира можуть служити наступні цифри: Застосування кров'яної муки — до 60 г/кг сухої речовини готового комбікорму, до 25% загального вмісту протеїну для свиней і птиці. Поживність кормової сировини з крові 1) дуже сильно коливається в залежності від методу сушіння (від менш 65 до 90%), засвоєння лізину 65-75% ХТО ЗНАЄ РІЗНИЦЮ МІЖ КЛІТИНАМИ КРОВІ, ГЕМОГЛОБІН І КРОВ'ЯНИЙ БОРОШНОМ? На ринку представлено два продукту зі схожою назвою і описом, і неспеціалісту важко визначити різницю. Найголовніше, що це повністю різні продукти, так як зроблені за різними технологіями. Перший, торгова назва Клітини Крові — Гемоглобін аерозольної сушки з крові свиней. Технологія виробництва — на свинячий бійні варто унікальне обладнання, після оглушення спец голка заганяється свині в артерію і висмоктує всю кров, потім охолодження, накопичення і доставка на завод ( Навіщо таке обладнання - зберегти протеїни і не дати обсіменіння), потім центрифуга (поділ на плазму крові та еритроцити крові-клітини крові) потім аерозольна сушіння (4 секунди — 100 градусів — як сушиться сухе молоко). У підсумку отримуємо продукт з унікальними якостями, краще протеїнової добавки немає. Ціна в Україні на Клітини Крові – 33 грн/кг. Другий, суха свиняча кров — свиняча кров'яне борошно — на бойні, підрізають у свиней горло і поки вони їдуть по транспортеру на розборку, кров стікає вниз по підлозі в жолобі в збірник і далі в машину. Згідно норм Євросоюзу така кров вважається матеріалом категорії 3 і її необхідно коагулювати (кип'ятити) не менше однієї години при температурі не менше 100 С. Після цього кров перетворюється майже в гель намазується на барабанну сушку з якої потім сухий продукт зрізається ножем. Отримуємо продукт у якого протеїн перегорів, і отже його усваяемость набагато нижче, як мінімум — 20%, він має сильний запах, не розчиняється в 0,2% розчині соляної кислоти. Ціна в Україні на суху кров-свинячу кров'яне борошно – 30 грн/кг ГОЛОВНЕ ПИТАННЯ — ЯК ВІДРІЗНИТИ КЛІТИНИ КРОВІ ВІД КРОВ'ЯНОЇ МУКИ? Так як клітини крові аерозольної сушки — то вони розчиняються у воді повністю і взагалі не мають запаху. (берете прозорий стакан з водою, додати половину чайної ложки клітин крові і вони повністю розчиняються при цьому немає ніякого додаткового запаху.) Якщо ж взяти свинячу кров і додати у воду, то вона взагалі не розчиниться у воді, а випаде в осад і буде ще неприємний запах. Найцікавіше, що якщо зробити 0,2 процентний розчин соляної кислоти, що схоже на шлунковий сік, то кров'яна мука теж не розчиниться, тобто в організмі тварини не відбудеться розчинення і засвоєння Думаю економити не варто, це при тому, що максимальна норма введення 1 - 5 % на готовий комбікорм.
Інші статті